Cursuri de web programare

Web programare  HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL, Nodejs, AngularJS. Chisinau

Material din Wikipedia — enciclopedia liberă

Cursuri web programare Chisinau

Programarea Web — secțiunea programării, orientată spre crearea aplicațiilor web.

Limbaje de programare web — sunt limbaje, destinate pentru lucrul cu tehnologiile web. Limabajele de programe web pot fi condiționat împărțite în două grupe care se intersectează:

1. Limbaje de client. După cum reiese din denumire, programele pe limbaje de client sunt prelucrate de partea utilizatorului, de regulă, sunt îndeplinite de browser. Cele mai răspîndite dintre ele —JavaScript și Visual Basic

2. Limbaje de server. Cînd utilizatorul face o solicitare la orice pagină web, această pagină este întîi prelucrată de server, și numai după aceasta se întoarce la vizitator prin rețea în formă de fișier. Acest fișier poate avea extensia: HTML, PHP, ASP, ASPX, Perl, SSI, XML, DHTML, XHTML. Lucrul programelor este deja în întregime dependent de serverul pe care este amplasat site-ul. Limbajele de programare server pot fi următoarele: PHP, Perl, Python, Ruby, orice .NET limbaj de programare (tehnologia ASP.NET), Java, Groovy.

Un aspect important a lucrului limbajelor de server este posibilitatea de a organiza interacțiunea directă cu sistemul de gestiune a bazelor de date (SGBD) — serverul bazei de date, în care informația este păstrată în mod sistematizat, și poate fi cerută în orice moment.