Cum sa iti cureti calculatorul de praf pe interior

Четверг, 29 Март 2018 08:46

Cu timpul, praful acumulat in interiorul calculatorului tau ii poate incetini performantele sau poate cauza probleme componentelor calculatorului. Urmand pasii de mai jos, vei putea sa cureti  singur praful din calculatoru tau.

 1. Inainte de a incepe, asigura-te ca ai la dispozitie toate lucrurile de care vei avea nevoie: surubelnite, o pensula, un tub cu aer comprimat si nu uita de masca pentru fata, pentru a evita sa inspiri praful pe care il elimini din calculator. Un aspirator poate fi util pentru a curata praful din jurul calculatorului la sfarsit, dar in niciun caz nu ar trebui folosit in interiorul calculatorului.
 2. Stinge calculatorul si scoate-l din priza.
 3. Scoate toate cablurile din unitate: cablul de retea, monitorul, tastatura, mouse-ul, boxele, imprimanta si orice alte componente periferice.
 4. Muta unitatea intr-un loc pe care sa il poti curata cu usurinta la sfarsit, eventual pe balcon sau chiar afara, mai ales daca nu ai mai curatat-o de mult timp.
 5. Desfa carcasa calculatorului. Ar fi o buna idee sa tii la indemana manualul de utilizare pe care l-ai primit impreuna cu calculatorul, daca inca il mai ai.
 6. Pune-ti masca si incepe sa folosesti aparatul de aer comprimat pentru a sufla praful. Nu atinge nimic din interiorul calculatorului, pentru ca ai putea afecta componentele provocand o descarcare de energie statica.
 7. Incepe curatarea cu partea de sus, pentru ca praful pe care il indepartezi de pe o componenta sa nu se depuna de componentele deja curatate. Nu te ingrijora daca aerul comprimat face ventilatorul sa se invarta si continua sa cureti, pentru ca este important ca acesta sa fie curat pentru o buna functionare a calculatorului.
 8. Asigura-te ca tii tubul de aer comprimat in pozitie verticala, pentru ca odata inclinat prea mult, acesta va elimina un lichid care iti poate afecta foarte grav calculatorul.
 9. Nu tine tubul de aer comprimat prea aproape de chip-uri, pentru ca temperatura aerului in momentul in care iese din tub este foarte scazuta si le poate afecta.
 10. Asigura-te ai curatat cat mai bine cooler-ul de peste procesor.
 11. Foloseste o pensula pentru a indeparta acumularile de praf care au ramas in calculator dupa ce ai terminat de suflat componentele.
 12. Pune la loc carcasa calculatorului si infige la loc toate cablurile. Acum poti porni calculatorul. 

Un calculator curat se va incalzi mai putin, va fi mai putin zgomotos si va rezista mai mult in timp.

Povesteste-ne despre experientele tale, folosind sectiunea de comentarii de mai jos. 

Daca articolul ti-a fost de ajutor, nu uita sa ii dai Like si Share pe Facebook.

Important: Pentru ca PC-ul tau sa functioneze corespunzator, trebuie ca programele de calculator instalate sa fie in primul rand sigure si actualizate la zi. Descarca programe PC care nu iti afecteaza calculatorul: programe de muzica, filme, mesagerie, antivirus si nu numai. Ai posibilitatea de asemenea sa descoperi si alte programe specifice nevoilor tale.

Sursa: http://www.servicecalculatoarebucuresti.ro/articole/cum-sa-iti-cureti-calculatorul-de-praf-pe-interior

Добавить отзыв

Защитный код
Обновить